Proizvodnja pitke vode

Pogon za proizvodnju pitke vode u mogućnosti je prerađivati površinsku vodu iz Dunava kao i podzemnu vodu iz zdenaca koji se nalaze na crpilištu "Cerić". U cilju zaštite od zagađivanja vode za piće i drugih utjecaja koji mogu nepovoljno utjecati na zdravstvenu ispravnost ili njenu izdašnost, Odlukom o zonama sanitarne zaštite izvorišta "Cerić" utvrđene su zone sanitarne zaštite izvorišta.

Trenutno se na postrojenju istovremeno koriste dunavska i podzemna voda, koje se miješaju, uglavnom s većim udjelom dunavske vode, obrađuju i šalju potrošačima. Dezinfekcija pitke vode obavlja se klorom, uz mogućnost korištenja i klor-dioksida.

Maksimalni kapacitet prerade je 300 l/s. Spremnik pitke vode ne postoji pa se trenutna potrošnja pokriva proizvodnjom pitke vode. Potrošnja se kreće od 42 l/s - u noćnim satima do 270 l/s za vrijeme povećane potrošnje u ljetnom periodu.

Uveden je HACCP sustav kontrole procesa proizvodnje i distribucije pitke vode za koji smo dobili certifikat 2010. godine.