Vodovod grada Vukovara d.o.o. „misli zeleno“ - Vodovod grada Vukovara
Na vrh stranice
Kontaktirajte nas
Vodovod grada Vukovara d.o.o
Jana Bate 4
Vukovar
email: vgv@vgv.hr
tel: 0800 85 87

Vodovod grada Vukovara d.o.o. „misli zeleno“

Na krovištima objekata Vodovoda grada Vukovara izgradili smo solarnu elektranu koja putem ukupno 1266 panela i sunčeve energije proizvodi električnu energiju, a u konačnici i pitku vodu. Sunčana elektrana na površini od 2342 m2 i snage 469 kW donosi značajne uštede i velike iskorake u ostvarenju samodostatnosti u proizvodnji energije, a njezinom izgradnjom dobit ćemo preko 60% električne energije za proizvodnju pitke vode iz obnovljivih izvora energije.

Elektrana je u pogonu od prosinca 2021. godine. Početkom prošle godine krenuli smo u prvu od tri faze izgradnje solarne elektrane. Uvidjeli smo poskupljenja energenata koji su utjecali na cijenu vodnih usluga te smo odlučili investirati u ovaj projekt jer električna energija čini 15% udjela u samoj cijeni vodnih usluga.

Druga faza projekta je dodatna sunčana elektrana koju planiramo proširiti na ostale krovne površine, a koja će biti snage 100 kW. Treća faza je naš uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji je pokriven velikom krovnom površinom na kojem planiramo također izgraditi sunčanu elektranu koja će smanjiti potrošnju električne energije u trenutku zbrinjavanja i pročišćavanja otpadnih voda.

S obzirom na tržište električne energije rok isplativosti projekta, koji smo financirali svojim sredstvima te čija je vrijednost 2.244.999,99 kuna s PDV-om, iznosi 1 godinu i 8 mjeseci.

Vodovod grada Vukovara d.o.o.

Naše mrežne stranice koriste internet kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem stranica prihvaćate pravila privatnosti o kojima možete više saznati putem rubrike