Obavijest prioritetnim objektima - Vodovod grada Vukovara
Na vrh stranice
Kontaktirajte nas
Vodovod grada Vukovara d.o.o
Jana Bate 4
Vukovar
email: vgv@vgv.hr
tel: 0800 85 87

Obavijest prioritetnim objektima

Poštovani,

Dana 16. rujna 2023.g. stupio je novi ZAKON O VODI ZA LJUDSKU POTROŠNJU (NN 30/23) kojim se definiraju obveze prioritetnih objekata.

Ovim putem obavještavamo Vas o osnovnim obvezama propisanih Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju koji se odnosi na prioritetne objekte, odnosno bolnice, lječilišta, škole i ostale obrazovne ustanove, vrtiće, objekte u kojima se obavlja djelatnost socijalne skrbi, za korisnike na smještaju, sportske dvorane, skupina ‘hoteli’, skupina ‘kampovi’, učeničke i studentske domove, trgovačke centre, kaznene ustanove, vojarne:

• Svi prioritetni objekti moraju uskladiti svoje poslovanje odnosno provoditi preventivne kontrolne mjere u skladu s ovim Zakonom i provoditi monitoring kućne vodoopskrbne mreže u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu ovoga Zakona
• Svi prioritetni objekti moraju uskladiti svoje poslovanje u pogledu uspostave i procjene rizika kućne vodoopskrbne mreže u skladu sa ovim Zakonom do 31. prosinca 2025.g.

U slučaju utvrđivanja odstupanja od MDK vrijednosti parametara sukladnosti na mjestu izlaska iz slavine vode namijenjene za ljudsku potrošnju, a koje su posljedica neprikladne kućne vodoopskrbne mreže ili njezina lošeg održavanja, odgovornost za odstupanja snosi vlasnik ili upravitelj objekta.

Zaključno, upućujemo Vas na Zakon o vodi za ljudsku potrošnju (NN 30/23) kako bi svoje poslovanje u potpunosti uskladili sa istim (https://www.zakon.hr/z/584/Zakon-o-vodi-za-ljudsku-potro%C5%A1nju).

Vodovod grada Vukovara d.o.o.

Naše mrežne stranice koriste internet kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem stranica prihvaćate pravila privatnosti o kojima možete više saznati putem rubrike