Savjet korisnicima – zaštita vodomjera u zimskom periodu - Vodovod grada Vukovara
Na vrh stranice
Kontaktirajte nas
Vodovod grada Vukovara d.o.o
Jana Bate 4
Vukovar
email: vgv@vgv.hr
tel: 0800 85 87

Savjet korisnicima – zaštita vodomjera u zimskom periodu

Savjetujemo naše korisnike javne vodoopskrbe da u zimskom periodu pri niskim temperaturama provjere svoja vodomjerna okna i vodovodne instalacije, a kako bi izbjegli puknuće vodomjera i vodovodnih instalacija, nekontrolirano curenje vode i velike troškove.

Obavezno je poklopac vodomjernog okna držati zatvorenim, a ukoliko vodomjerna okna nisu zaštićena od smrzavanja, potrebno je zidove i poklopac okna te vodomjer obložiti termoizolacijskim materijalom (to štiti od smrzavanja, a omogućuje očitavanje vodomjera), kao i one dijelove vodovodnih instalacija koje se nalaze izvan grijanih objekata.

Ne preporuča se zamatanje vodomjera krpama, kamenom i staklenom vunom ili sličnim materijalima koji upijaju vodu jer mogu samo pogoršati situaciju. Ukoliko dođe do smrzavanja i puknuća vodomjera, molimo Vas da o tome što prije obavijestite Vodovod.

Vodovod grada Vukovara d.o.o.
Odjel vodoopskrba

Naše mrežne stranice koriste internet kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem stranica prihvaćate pravila privatnosti o kojima možete više saznati putem rubrike